Sunday 21 November 2021

MELAKA MEMILIH 2021 : PEMBENTUKAN KERAJAAN DI MELAKA

 

Tanggal 20 November 2021, terlakar satu lagi sejarah apabila rakyat di negeri Melaka telah membuat keputusan dengan memilih Barisan Nasional (BN) untuk membentuk kerajaan dan seterusnya diberi mandat untuk memimpin negeri berkenaan untuk tempoh 5 tahun bermula dari sekarang. Apa pun pilihan yang dibuat oleh rakyat negeri Melaka seharusnya perlu dihormati dan parti yang telah diberi amanah dan kepercayaan rakyat haruslah diberi peluang bagi memimpin negeri berkenaan sehingga tamat penggal nanti.

Selain itu juga, mana-mana parti politik yang menyertai Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka telah mengemukakan manifesto masing-masing bagi menawan hati pengundi. Walaupun, kali ini kekangan untuk berkempen seperti kebiasaan, namun rata-rata dilihat parti-parti politik turut berkempen secara kreatif bagi berhubung dengan pengundi untuk menyampaikan info-info dan juga tawaran yang pelbagai dari parti masing-masing. Bagi kerajaan BN, ini masanya untuk kerajaan yang baru dipilih rakyat Melaka untuk menyampaikan perkhidmatan yang terbaik dan juga merealisasikan janji-janji yang telah dikemukakan kepada pengundi dan rakyat negeri Melaka!

Kepada para Ahli Yang Berhormat (YB) yang telah berjaya dipilih, jalankanlah tanggungjawab kalian sebaik mungkin serta berkhidmat demi rakyat. Jangan lagi ada YB sekadar ‘bermusim’ sahaja muncul dalam kawasan. Gaji kamu dibayar untuk berkhidmat kepada rakyat dalam kawasan kamu, maka tunaikanlah tanggungjawab kamu dengan dedikasi.

Tahniah sekali lagi kepada YB-YB yang telah terpilih dan jangan ada lagi masa untuk berbulan madu sebaliknya terus berkhidmat sehingga tamat penggal. Hentikan wayang politik dan juga perebutan kuasa. Ini masa untuk bekerja, jangan buang masa. Jangan khianati mandat rakyat kepada kalian.

Wallahua’lam.

2 comments:

  1. harapnya jangan janji yang ditabur masa nak pilihan raya je, lepas dah menang semua janji entah ke mana... YB pun hilang kan diri

    ReplyDelete